Boven water fotografie

Onderwaterfotografie is het specialisme van Cor. Omdat hij niet altijd onderwater kan zijn maakt hij ook graag bijzondere foto’s boven water. Vooral in omstandigheden waar weinig licht is. Het moet niet te makkelijk worden. Lees hier bijvoorbeeld de blog over het maken van de foto van Freek Vonk met zeevonk. Deze foto was niet makkelijk te maken omdat je maar heel weinig licht hebt. Met teveel licht zie je niets meer van het zeevonk en te weinig licht niets meer van Freek.

Bijzondere fotografie

Cor is altijd opzoek naar bijzondere fotografie of foto opdrachten. De start van het nieuwe jaar was goed begonnen doordat hij de Unox nieuwjaarsduik mocht fotograferen met zijn onderwatercamera vanuit het water. Uiteraard in een warm droogpak 🙂

Foto opdrachten

Een van de leuke foto opdrachten was van het fotograferen van een lokale installateur uit Hazerswoude. Het is ook een mooi voorbeeld dat Cor allround is en niet alleen onderwater kan fotograferen.

Fotografie onder water, hoe het begon

Cor is ooit begonnen met boven water fotografie en is jaren later gaan duiken. Het duiken was super gaaf om te doen maar toch mistte hij iets in deze passie. Hij wilde zijn familie en vrienden laten zien wat er allemaal onderwater in Nederland te zien was. Zo kocht hij zijn eerst onderwatercamera, een analoge Nikonos camera met fotorolletjes. Digitaal bestond toen nog niet dus werd het deze camera.

Leermoment is hoger

Vandaag de dag is het leermoment vele male hoger en sneller dan in het analoge tijdperk. Je moest wachten tot je het rolletje naar de winkel kon brengen om te laten ontwikkelen. Een paar dagen later had je je ontwikkelde en afgedrukt foto’s weer terug. De meesten onderwaterfoto’s konden direct in de prullenbak omdat de belichting niet goed was of er teveel zweefvuil op de foto’s te zien waren. Tegenwoordig kun je met digitale fotografie direct na het maken van de foto zien of de foto gelukt is. Ook door internet is er veel meer info te vinden en cursussen te volgen over onderwaterfotografie.