Boven water fotografie

Onderwaterfotografie is het specialisme van Cor. Omdat je niet altijd onder water kan zijn fotografeert hij ook boven water. Vooral in omstandigheden waar weinig licht is. Het moet niet te makkelijk worden. Lees hier de blog over het maken van de foto van Freek Vonk met Zeevonk.

Fotografie onder water, hoe het begon.

Cor is ooit begonnen met boven water fotografie en is jaren later gaan duiken. Het duiken was super gaaf om te doen maar toch mistte hij iets in deze passie. Hij wilde zijn familie en vrienden laten zien wat er allemaal onder water te zien was. Zo kocht hij zijn eerst onderwatercamera, een analoge Nikonos camera met fotorolletjes. Digitaal bestond toen nog niet dus werd het deze camera.

Vandaag de dag is het leermoment vele male hoger en sneller dan in het analoge tijdperk. Je moest wachten tot je het rolletje naar de winkel kon brengen om te laten ontwikkelen. Een paar dagen later had je je ontwikkelde en afgedrukt foto’s weer terug. De meesten onderwaterfoto’s konden direct in de prullenbak omdat de belichting niet goed was of er teveel zweefvuil op de foto’s te zien waren. Tegenwoordig kun je met digitale fotografie direct na het maken van de foto zien of de foto gelukt is. Ook door internet is er veel meer info te vinden en cursussen te volgen over onderwaterfotografie.