Onderwater is de Noordzee ongelofelijk mooi. Niet iedereen kan een kijkje nemen in deze mooie zee. Gelukkig is Cor Kuyvenhoven hier met zijn onderwatercamera vaak geweest. De Noordzee is een lastige zee om te beduiken laat staan te fotograferen. Mocht je willen duiken dan moet je dit zelf egelen bij de charters die op een handje te tellen zijn. Wil je een walvishaai zien dan ga je naar een reisburo of boek je een trip online naar de andere kant van de wereld. Binnen een paar dagen kun je hem gegarandeerd zien. Wil je naar een bepaald wrak toe of iets anders zien op de Noordzee dan is dit een stuk lastiger te regelen, er zijn geen reisburo’s die dit regelen. Ook het weer is bepalend, met windkracht drie wordt er al niet meer gevaren. Wandelaars kennen deze zee als een donkere grauwe bak water waar niet veel te zien is. Zwemmers botsen regelmatig tegen een kwal aan. Tropische zeeen zijn meer bekend doordat er veel documentaires zijn gemaakt. Dit maakt de Noordzee onbekend en vaak onbemind.

De Noordzeebodem ligt vol met wrakken en bijbehorende verhalen. Zoals booreilanden, onderzeeërs, oorlogswrakken en andere gezonken objecten. Er is veel mis op de bodem van de Noordzee. Doordat er veel hardsubstraat van onder andere oesters er niet meer zijn is het leven er op de zeebodem erg mager. Op scheepswrakken is er veel meer leven te bekennen.Helaas niet alleen het mooie van de Noordzee laat hij zien maar ook wat er mis is. Cor heeft veel Noordzee expedities meegemaakt. Vanaf de Bruine Bank tot en met de Doggersbank, Klaverbank, Borkumse Stenen en meer gebieden in de Noordzee. De bruine bank in de Noordzee heeft ook veel wrakken die bedoken zijn door Cor tijdens een van de vele Noordzee expedities tijdens de stichting Duikdenoordzeeschoon.

Voor de stichting Ghost Diving maakt Cor tegenwoordig ook internationale duiktrips. Bezoek deze pagina en geniet van de foto’s hij heeft gemaakt, echt de moeite waard!