Onder water in Nederland

Onder water in Nederland kan erg helder zijn zoals in de Vinkeveense plassen. Het onderwaterleven is erg rijk, er is onder water veel te zien zoals snoeken, snoekbaarzen, baarzen en karpers. Het helderste water is die van de Vinkeveense plassen en de spiegelplas bij Nederhorst Den Berg.

Er wordt ook veel gedoken in het Haarlemmermeerse Bos bij Hoofddorp.

In het verleden heeft Cor veel gedoken in het Oostvoornse Meer wat bijna zoetwater was. Brakwater heet dat, sinds een aantal jaren stroomt er weer zout water in dit meer wat het onderwaterzicht helaas deed afnemen. Zie hier een aantal bijzondere foto’s gemaakt in het Oostvoornse Meer van de wrakken uit het VOC tijdperk.

Quest braintainment heeft een keer een artikel gemaakt over wat je allemaal onderwater kunt zien in Nederland. Was erg leuk om hier aan meegewerkt te hebben! Er staan zelfs foto’s in die in mijn dorp gemaakt zijn. De padden en de waterlelies zijn dat, je hoeft echt niet ver te reizen om leuke dingen te zien!

Freek Vonk heb ik ooit zover gekregen om onderwater in Nederland te duiken. Dat was in het heldere water van de Vinkeveense Plassen.

Voor het weekblad de Panorama heb ik een fotoreportage gemaakt van een duikteam die ingezet wordt bij powerboat racen. Mylene De La Haye was de journalist en het slachtoffer. Deze reportage was alweer van een tijdje terug gemaakt maar als ik haar spreek heeft ze het er nog over 🙂