Onderwater fotograaf Cor Kuyvenhoven

Onderwater fotograaf zijn is een best moeilijk vak. Kostbaar ook om uit te oefenen! Je moet niet alleen een goed opgeleide duiker zijn met bijbehorende duik apparatuur. Zeker als je op de Noordzee duikt, dan heb je een andere duikuitrusting dan wanneer je een duik maakt in tropisch water. Ervaring met een droogpak is vereist. Als onderwater fotograaf heb je ook een goede onderwatercamera nodig die je blindelings kunt bedienen en ook tegen een stootje kan. Het kan voorkomen op de Noordzee dat het nogal ruw weer is, dan is het heel lastig om uit het water aan boord te klimmen. De camera aangeven moet dan zorgvuldig gebeuren. Spreek met diegene af die de onderwaterbehuizing aanpakt hoe die het veiligste aangepakt kan worden. Mocht de onderwatercamera van kunststof zijn dan zou deze het weleens niet kunnen overleven. Mocht je ook op de Noordzee willen duiken en fotograferen dan kan Cor je ook hiermee verder adviseren.

Onderwater fotoshoot met modellen.

Een fotoshoot met modellen is een van de favorieten onderwerpen van Cor Kuyvenhoven. Als onderwater fotograaf moet je allround zijn vind hij. Zijn passie met onderwaterfotografie is begonnen door in de  Noordzee te duiken en daar te gaan fotograferen. Scheepswrakken die op de bodem van de Noordzee liggen met hun spannende verhalen zijn erg mooi om te fotograferen. Als duiker ga je meestal met zijn tweeën naar beneden, in dit geval ging de buddy duiker mee als model om te laten zien hoe groot zo’n wrak is of om te laten zien. Of om te laten zien hoe de “nettensnijder” die de wrakken ontdoet van verloren vistuig. Zeker ook de onderwater bioloog die onderzoek doet naar het leven op zo’n wrak. Tijdens een van de Noordzee expedities van de Stichting Duikdenoordzeeschoon is er een mooi artikel over gepubliceerd. Zo is de interesse van Cor naar onderwater model fotografie opgewekt.

Onderwater modellen in een zwembad of in het buitenwater zijn ook erg leuk om te doen. Zeemeerminnen, naakte mensen een duikarts een rockband. Cor heeft hier veel ervaring mee. In het album zwembadfotografie op deze website kun je meer voorbeelden vinden. Niets is te gek! Mocht je een idee hebben om een originele foto boven de bank te hebben hangen dan kun je Cor altijd benaderen via deze contactpagina.

Je hoeft absoluut geen ervaring te hebben met modelwerk of onderwatermodel te zijn. Alleen een zwemdiploma is vereist, meer heb je echt niet nodig. Cor legt alles duidelijk en geduldig uit. Je zult zien hoe versteld je zult staan van je eigen kunnen! Vooraf de onderwater fotoshoot wordt er uitgebreid gesproken met je. Dit kan een gesprek door de telefoon zijn of via beeldbellen of van tevoren aan de waterkant. Waar jij je lekker bij voelt. Je geeft jezelf letterlijk en figuurlijk bloot in het water. Het is belangrijk om elkaar te leren kennen wat vertrouwen geeft wat uiteindelijk ten goede komt van de foto’s. Alhoewel bloot natuurlijk niet hoeft. Ook hier geldt weer waar jij je jezelf lekker bij voelt.