Onderwaterfoto’s in zwembad

Onderwaterfotografie in een zwembad leent zich erg voor modelfotografie. Veel mensen denken dat je minutenlang onderwater moet zijn voor een goede foto. Niets is minder waar, iedereen kan het leren. Wil je zelf ook een keer onderwater gefotografeerd worden dan kun je hier enkele tips lezen.

Bijzondere onderwaterfoto’s van jezelf

Je hoeft geen enkele ervaring te hebben met modelfotografie of onderwater ervaring te hebben. Cor legt alles geduldig uit. Meestal kan dat van te voren via de telefoon of beeldbellen. Een van de belangrijkste dingen die je niet moet doen voor de onderwatercamera is je ogen gesloten houden of met bolle wangen in beeld komen. Probeer zo relaxt mogelijk onderwater te bewegen. De onderwaterfoto’s worden veel mooier als je deze basis regels hanteert.

Onderwater als model, eerst zelf oefenen

Je kunt ook zelf al een paar oefeningen zelf proberen door van te voren naar een zwembad te gaan. Koop een kaartje bij de kassa en ga lekker een stukje zwemmen. Eerst rustig wat baantjes trekken is al een goed begin als je normaal niet veel in het zwembad te vinden bent. Daarna kun je proberen een stukje onderwater te zwemmen. Je hoeft echt niet heel lang onder te zijn. 5 tot 10 tellen zijn al voldoende. Doordat je dit eerder zelf uit probeert scheelt dat veel tijd tijdens de fotoshoot met Cor. Vooral als je onderwater gaat in een gehuurd zwembad heb je voordeel als je geoefend hebt en gaat dit niet ten koste van de fotografietijd. Maar ook als je in het openwater gefotografeerd wil worden waar het meestal wat frisser is dan in het zwembad. Het is zonde van de tijd als je weet wat je moet doen maar vanwege de temperatuur het water uit moet.

Wil je meer info over een onderwaterfotoshoot?

Onderwater actiefotografie

Actie fotografie kan natuurlijk ook, mooi voorbeeld is de reportage van het blad Quest waar “auto te water” werd nagebootst. Wat moet je doen als je auto te water raakt kun je hier lezen.

Voor de zwemclub Upstream in Amsterdam heeft Cor een aantal onderwaterfoto’s geschoten die voor een kalender zijn gebruikt.

De onderwaterfoto van de duikarts die een duiker keurt is ook in een zwembad geschoten.

Cor heeft ook de onderwaterfotografie verzorgd in het zwembad voor Wasub van de TU Delft.

Synchroonzwemmen ziet er boven water prachtig uit. Hoe dit er onder het wateroppervlak uitziet laat Cor je op deze pagina zien.

In het buiten water is het ook prachtig om onderwaterfoto’s van modellen te maken. De meeste modellen die Cor geschoten heeft hebben geen enkele ervaring als fotomodel. Onderwater hadden ze ook nog nooit geposeerd.

Wil je meer zien dan kun je op de pagina Onderwater fotoshoot de onderwater foto’s bekijken die Cor gemaakt heeft.